Huurtoeslag inkomensgrens

Ook dit jaar is wederom een strenge inkomensgrens huurtoeslag van toepassing. Deze huurtoeslag inkomensgrens zorgt ervoor dat mensen die voldoende verdienen niet onterecht gebruik kunnen maken van het recht op huurtoeslag.

Hoeveel mag je verdienen voor huurtoeslag?

Om huurtoeslag te kunnen krijgen, mag uw toetsingsinkomen daarom niet te hoog zijn. In 2019 gelden de volgende regels voor de huurtoeslag inkomensgrens:

  • Als u alleen woont mag u niet meer dan € 22.700 per jaar verdienen,
  • Als u als AOW’er alleen woont mag u niet meer dan € 22.675 verdienen,
  • Woont u niet alleen, dan mag het inkomen van alle bewoners samen niet meer dan € 30.825 per jaar zijn,
  • Woont u als AOW’er niet alleen, dan mag het inkomen van alle bewoners samen niet meer dan € 30.800 per jaar zijn.

Bovenstaand inkomen dat bepaalt of u recht heeft op huurtoeslag, wordt uw bruto belastbare inkomen genoemd. Bruto betekent voor de aftrek van belastingen en premies. Het bedrag dat op uw bankrekening wordt bijgeschreven is het nettobedrag. Dit is het bedrag dat u overhoudt nadat van uw bruto inkomen alle belasting en premies zijn afgetrokken. Uw werkgever of uitkeringsinstantie draagt dit af aan de overheid. De bedragen voor de inkomensgrens zijn dus de bruto inkomensbedragen.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Met onze handige tool regelt u in 3 simpele stappen alles op het gebied van huurtoeslag. Of het nu gaat om een aanvraag, een wijziging of annulering. Regel het vandaag nog!

Inkomen van andere mensen in uw woning

Hebt u een toeslagpartner of medebewoners, dan telt hun inkomen ook mee. Het inkomen van onderhuurders telt niet mee. Hebt u thuiswonende kinderen met inkomen? Dan telt een gedeelte hiervan niet mee.

Een deel van uw inkomen telt soms niet mee

Sommige inkomsten tellen niet altijd mee voor de huurtoeslag. Bijvoorbeeld een nabetaling van loon of uitkering over vorige jaren. Het gaat dan om bijzonder inkomen.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten?

Bij het aanvragen, wijzigen of stopzetten van huurtoeslag gelden er strenge regels en vaak kost het best veel moeite om dit op de reguliere manier te regelen via de Belastingdienst. Wilt u dit toch zo gemakkelijk mogelijk regelen? Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Voor een eenmalig bedrag regelen wij alle administratieve zaken en vragen wij deze huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Zo simpel kan het zijn! Ook het wijzigen of stopzetten van de huurtoeslag is met deze handige tool binnen enkele minuten geregeld!