Belastingdienst

Huurtoeslag 2018

Huurtoeslag kan tot 1 september van het daarop volgende jaar aangevraagd worden over een voorgaand jaar. Dit betekent dat u in 2019 kunt tot 1 september 2019 ook huurtoeslag over 2018 aan kan vragen. Na 1 september kunt u enkel huurtoeslag over 2018 aanvragen wanneer u nog geen aangifte voor de inkomstenbelasting over dat jaar heeft gedaan. Deze aangifte wordt ook wel de IB-aangifte genoemd.

Heeft u al aangifte inkomstenbelasting gedaan over 2018 of heeft de Belastingdienst zonder uw aangifte al een definitieve beschikking inkomstenbelasting opgesteld? Dan kunt u geen huurtoeslag meer aanvragen over het jaar 2018.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Met onze handige tool regelt u in 3 simpele stappen alles op het gebied van huurtoeslag. Of het nu gaat om een aanvraag, een wijziging of annulering. Regel het vandaag nog!

Met betrekking tot het aanvragen van huurtoeslag 2018 gelden onderstaande regels m.b.t. de toewijzing van eventuele huurtoeslag over 2018.

Eenpersoonshuishoudens en huurtoeslag over 2018

Alleenstaanden die ouder zijn dan 18 jaar kunnen recht hebben op huurtoeslag. In 2018 moet u dan aan de volgende voorwaarden voldoen wanneer u de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft:

 • Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet lager dan € 225,08;
 • Uw jaarinkomen is niet hoger dan € 22.400;
 • Uw vermogen (spaargeld en beleggingen) is niet hoger dan € 30.00;
 • U bent ouder dan 18, maar nog geen 23? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 417,34;
 • U bent ouder dan 23 jaar? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 710,68.

Meerpersoonshuishoudens en huurtoeslag over 2018

Een niet-alleenstaande is getrouwd, samenwonend of heeft één of meer medebewoners. Een onderhuurder is overigens geen medebewoner. Om recht te hebben op huurtoeslag in 2018 moet u wanneer u ouder bent dan 18 en jonger dan de AOW-gerechtigde leeftijd, voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet lager dan € 225,08;
 • Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet lager dan € 221,45 als iemand in uw gezin op 1 januari 2018 ouder is dan de AOW-gerechtigde leeftijd;
 • Uw gezamenlijk jaarinkomen is niet hoger dan € 30.400
 • Uw vermogen (spaargeld en beleggingen) is per persoon niet hoger dan € 30.000, of;
 • Het gezamenlijke vermogen van u en uw toeslagpartner is niet hoger dan € 60.000;
 • U bent ouder dan 18, maar nog geen 23 en u heeft geen kind en niemand in uw gezin is gehandicapt? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 417,34;
 • U bent ouder dan 18, maar nog geen 23 en u heeft een kind of iemand in uw gezin is gehandicapt? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 710,68;
 • U bent ouder dan 23 jaar? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 710,68.

Huurtoeslag 2018 aanvragen

Bij het aanvragen van huurtoeslag over 2018 gelden er strenge regels en vaak kost het best veel moeite om over 2018 huurtoeslag aan te vragen via de Belastingdienst. Wilt u dit toch zo gemakkelijk mogelijk regelen? Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Voor een eenmalig bedrag regelen wij alle administratieve zaken en vragen wij deze huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Zo simpel kan het zijn!

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van huurtoeslag over 2018?

Via de Belastingdienst kan u eenvoudig een proefberekening doen om te berekenen hoeveel huurtoeslag u recht op heeft. Om dit proces beter te doorlopen is het belangrijk om de volgende zaken bij de hand te houden:

 • Alle toeslagen: uw laatste (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting of uw jaaropgaaf of loonstrook (bij meerdere werkgevers: jaaropgaven of loonstroken van elke werkgever);
 • Huurtoeslag: de huurbedragen van uw woning;
 • Kinderopvangtoeslag: een rekening of offerte van uw kinderopvanginstelling.

Uiteraard kunnen wij voorstellen dat u deze zaken niet zomaar bij de hand heeft bij het berekenen van uw huurtoeslag over 2018, maar toch wilt weten op welk bedrag u recht heeft. Geen probleem! Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. En dat zonder allerlei ingewikkelde documenten en lijsten. Benieuwd? Ga snel naar het handige stappenplan!

You may also like
Huurtoeslag 2019
Huurtoeslag en de Belastingdienst