Huurtoeslag berekenen

Bereken nu eenvoudig of u recht heeft op de huurtoeslag en vraag deze direct online aan. Samen met onze samenwerkingspartner Huurtoeslag.nl hebben wij een stappenplan ontwikkeld dat u helpt bij het berekenen van uw huur toeslag. Blijkt dat u recht heeft op huurtoeslag dan kunt u deze door middel van het stappenplan direct en snel online aanvragen. Ook is het mogelijk de huurtoeslag te wijzigen of stop te zetten op het moment dat u die al ontvangt.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Met onze handige tool regelt u in 3 simpele stappen alles op het gebied van huurtoeslag. Of het nu gaat om een aanvraag, een wijziging of annulering. Regel het vandaag nog!

Hoe bereken ik mijn huurtoeslag en hoe vraag ik deze aan?

Samen met onze samenwerkingspartner Huurtoeslag.nl hebben wij het stappenplan ontwikkeld dat u helpt bij het berekenen van uw huur toeslag. Nadat u het stappenplan heeft ingevuld en u ziet hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om de huurtoeslag meteen aan te vragen. Daarbij hebt u geen DigiD-code nodig. Er wordt voor deze dienstverlening een eenmalige vergoeding van € 39,50 gevraagd, waarvoor wij na het stappenplan uw toestemming vragen. Deze eenmalige betaling bespaart u enorm veel gedoe en problemen bij het reguliere aanvraagproces via de belastingdienst, omdat dit nu rechtstreeks via onze partners bij de Belastingdienst gaat. Ook het wijzigen of stopzetten van huurtoeslag is met deze tool in enkele minuten geregeld. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Heb ik wel recht op huurtoeslag?

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Vul dan het gemakkelijke stappenplan in bereken de huurtoeslag waar u recht op heeft. Na deze berekening huurtoeslag ziet u direct hoeveel huurtoeslag u per maand kunt ontvangen. Dit kan in sommige gevallen wel oplopen tot een paar duizend euro per jaar!

Zit ik meteen aan huurtoeslag vast?

Nee. Nadat u de aanvraag heeft ingediend, zit u nog nergens aan vast. U heeft namelijk altijd 14 dagen de tijd om uw aanvraag te annuleren. Dit kan telefonisch of per e-mail via onze samenwerkingspartner Huurtoeslag.nl en dit kan bovendien zonder opgaaf van reden. Na deze 14 dagen zullen wij de aanvraag verwerken en indienen bij de Belastingdienst.

Hoe lang duurt het voor ik huurtoeslag op mijn rekening ontvang?

Als uw aanvraag is ingediend, heeft de Belastingdienst maximaal 13 weken de tijd om uw aanvraag te verwerken. waarna u per post bericht ontvangt. Wanneer u nog niet eerder huurtoeslag hebt ontvangen, dient u het opgave formulier rekeningnummer op te sturen naar de Belastingdienst. Dit formulier kunt u hier vinden. Dit formulier stuurt u ingevuld en ondertekend terug. Vergeet daarbij niet om het hokje aan te kruisen waarmee u aangeeft ook toekomstige betalingen op dat rekeningnummer te willen ontvangen. U ontvangt de eerste betaling dan binnen 20 werkdagen op uw rekening. Daarna zal u maandelijks rond de 20e het nieuwe voorschot op uw rekening ontvangen.