Huurtoeslag aanvragen

Bereken nu eenvoudig of u recht heeft op de huurtoeslag en vraag uw huurtoeslag direct online aan. Samen met onze samenwerkingspartner Huurtoeslag.nl hebben wij een stappenplan ontwikkeld dat u helpt bij het huurtoeslag aanvragen. Blijkt dat u recht heeft op huurtoeslag dan kunt u deze door middel van het stappenplan direct en snel online aanvragen. Ook is het mogelijk de huurtoeslag te wijzigen of stop te zetten op het moment dat u die al ontvangt. Benieuwd? Vul het stappenplan in en vraag binnen enkele minuten maximale huurtoeslag aan!

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Met onze handige tool regelt u in 3 simpele stappen alles op het gebied van huurtoeslag. Of het nu gaat om een aanvraag, een wijziging of annulering. Regel het vandaag nog!

Hoe werkt het aanvragen van huurtoeslag?

Samen met onze samenwerkingspartner Huurtoeslag.nl hebben wij een stappenplan ontwikkeld dat u helpt bij het aanvragen van uw huur toeslag. Nadat u het stappenplan hebt ingevuld en u ziet hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om de huurtoeslag meteen aan te vragen. Daarbij hebt u geen DigiD-code nodig. Er wordt voor het aanvragen van de huurtoeslag een eenmalige vergoeding van € 39,50 gevraagd, waarvoor wij na het stappenplan uw toestemming vragen. Deze eenmalige betaling bespaart u enorm veel tijd  en problemen bij het reguliere aanvraagproces via de belastingdienst, omdat dit nu rechtstreeks via onze direct partners bij de Belastingdienst gaat.

Hoe kan ik huurtoeslag aanvragen?

Het aanvragen van uw huurtoeslag gaat zeer simpel in een overzichtelijk stappenplan dat u slechts enkele minuten tijd kost. Het kan zijn dat u nog twijfelt u of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Vul dan het gemakkelijke stappenplan in bereken de huurtoeslag waar u recht op heeft. Na deze berekening huurtoeslag ziet u direct hoeveel huurtoeslag u per maand kunt ontvangen. Dit kan in sommige gevallen wel oplopen tot een paar duizend euro per jaar! Het aanvragen van huurtoeslag is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hoe lang duurt het voor ik na de aanvraag huurtoeslag op mijn rekening ontvang?

Als uw aanvraag is ingediend, heeft de Belastingdienst maximaal 13 weken de tijd om uw aanvraag te verwerken. waarna u per post bericht ontvangt. Wanneer u nog niet eerder huurtoeslag hebt ontvangen, dient u het opgave formulier rekeningnummer op te sturen naar de Belastingdienst. Dit formulier kunt u hier vinden. Dit formulier stuurt u ingevuld en ondertekend terug. Vergeet daarbij niet om het hokje aan te kruisen waarmee u aangeeft ook toekomstige betalingen op dat rekeningnummer te willen ontvangen. U ontvangt de eerste betaling dan binnen 20 werkdagen op uw rekening. Daarna zal u maandelijks rond de 20e het nieuwe voorschot op uw rekening ontvangen.