Belastingdienst

Huurtoeslag en de Belastingdienst

Wanneer u huurtoeslag aan wilt vragen krijgt u hoe dan ook te maken met de Belastingdienst. De Belastingdienst is de overheidsinstantie die alles rondom de eisen en regels, de toewijzing en de uitbetaling van huurtoeslag beoordeelt en regelt.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Met onze handige tool regelt u in 3 simpele stappen alles op het gebied van huurtoeslag. Of het nu gaat om een aanvraag, een wijziging of annulering. Regel het vandaag nog!

Huurders van een zelfstandige woning kunnen in aanmerking komen voor Belastingdienst huurtoeslag. U heeft een zelfstandige woning als u een eigen voordeur heeft. Kamerbewoners komen meestal niet in aanmerking. De hoogte van huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen, uw vermogen en uw huur.

De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van uw huur, uw inkomen, uw vermogen en dat van eventuele medebewoners. Iemand met een laag inkomen ontvangt bijvoorbeeld een hogere huurtoeslag dan iemand met een hoger inkomen. Op deze manier wordt de huurtoeslag eerlijk verdeeld door de Belastingdienst.

Bij het aanvragen van huurtoeslag via de Belastingdienst gelden er strenge regels en vaak kost het veel moeite om huurtoeslag aan te vragen via de Belastingdienst. Wilt u dit toch zo gemakkelijk mogelijk regelen? Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Voor een eenmalig bedrag regelen wij alle administratieve zaken en vragen wij deze huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Zo simpel kan het zijn!

Huurtoeslag berekenen bij de belastingdienst

Via de website van de Belastingdienst kan u eenvoudig een proefberekening doen om te berekenen hoeveel huurtoeslag u recht op heeft. Om dit proces beter te doorlopen is het belangrijk om de volgende zaken bij de hand te houden:

  • Alle toeslagen: uw laatste (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting of uw jaaropgaaf of loonstrook (bij meerdere werkgevers: jaaropgaven of loonstroken van elke werkgever);
  • Huurtoeslag: de huurbedragen van uw woning;
  • Kinderopvangtoeslag: een rekening of offerte van uw kinderopvanginstelling.

Uiteraard kunnen wij voorstellen dat u deze zaken niet zomaar bij de hand heeft bij het berekenen van uw huurtoeslag via de Belastingdienst, maar toch wilt weten op welk bedrag u recht heeft. Geen probleem! Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. En dat zonder allerlei ingewikkelde documenten en lijsten. Benieuwd? Ga snel naar het handige stappenplan!

Huurtoeslag aanvragen bij de belastingdienst

Wilt u huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst? Door contact op te nemen met de Belastingdienst krijgt u telefonisch alle informatie die u nodig heeft om uw huurtoeslag bij de Belastingdienst te berekenen en aan te vragen. Heeft u geen zin om dit hele administratieve proces zelf door te moeten lopen? Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Voor een eenmalig bedrag regelen wij alle administratieve zaken en vragen wij deze huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Zo simpel kan het zijn!

You may also like
Huurtoeslag 2019
Huurtoeslag 2018