Belastingdienst

Huurtoeslag 2017

Huurtoeslag 2017

Huurtoeslag 2017 kan in principe niet meer aangevraagd worden. Huurtoeslag aanvragen over 2017 is enkel mogelijk wanneer de Belastingdienst officiële uitstel heeft verleend voor uw aangifte inkomstenbelasting over 2017. Dit wordt ook wel de IB-aangifte genoemd. Heeft u geen officiële uitstel van de Belastingdienst gekregen of heeft u reeds aangifte over 2017 gedaan? Dan is huurtoeslag aanvragen over 2017 helaas niet meer mogelijk.

Huurtoeslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Met onze handige tool regelt u in 3 simpele stappen alles op het gebied van huurtoeslag. Of het nu gaat om een aanvraag, een wijziging of annulering. Regel het vandaag nog!

Als u wel officieel uitstel heeft gekregen over uw aangifte inkomstenbelasting over 2017, dan gelden onderstaande regels m.b.t. de toewijzing van eventuele huurtoeslag 2017.

Eenpersoonshuishoudens en huurtoeslag in 2017

Alleenstaanden die ouder zijn dan 18 jaar kunnen recht hebben op huurtoeslag. In 2017 moet u dan aan de volgende voorwaarden voldoen wanneer u de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft:

 • Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet lager dan € 223,42;
 • Uw jaarinkomen is niet hoger dan € 22.200;
 • Uw vermogen (spaargeld en beleggingen) is niet hoger dan € 25.00;
 • U bent ouder dan 18, maar nog geen 23? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 414,02;
 • U bent ouder dan 23 jaar? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 710,68.

Meerpersoonshuishoudens en huurtoeslag in 2017

Een niet-alleenstaande is getrouwd, samenwonend of heeft één of meer medebewoners. Een onderhuurder is overigens geen medebewoner. Om recht te hebben op huurtoeslag in 2017 moet u wanneer u ouder bent dan 18 en jonger dan de AOW-gerechtigde leeftijd, voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet lager dan € 223,42;
 • Uw gezamenlijk jaarinkomen is niet hoger dan € 30.150
 • Uw vermogen (spaargeld en beleggingen) is per persoon niet hoger dan € 25.000, of;
 • Het gezamenlijke vermogen van u en uw toeslagpartner is niet hoger dan € 50.000;
 • U bent ouder dan 18, maar nog geen 23 en u heeft geen kind en niemand in uw gezin is gehandicapt? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 414,02;
 • U bent ouder dan 18, maar nog geen 23 en u heeft een kind of iemand in uw gezin is gehandicapt? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 710,68;
 • U bent ouder dan 23 jaar? Uw maandhuur inclusief servicekosten is niet hoger dan € 710,68.

Huurtoeslag 2017 aanvragen

Bij het aanvragen van huurtoeslag over 2017 gelden er strenge regels en vaak kost het veel moeite om voor 2017 nog huurtoeslag aan te vragen via de Belastingdienst. Wilt u dit toch zo gemakkelijk mogelijk regelen? Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Voor een eenmalig bedrag regelen wij alle administratieve zaken en vragen wij deze huurtoeslag aan bij de Belastingdienst. Zo simpel kan het zijn!

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van huurtoeslag?

Via de Belastingdienst kan u eenvoudig een proefberekening doen om te berekenen hoeveel huurtoeslag u recht op heeft. Om dit proces beter te doorlopen is het belangrijk om de volgende zaken bij de hand te houden:

 • Alle toeslagen: uw laatste (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting of uw jaaropgaaf of loonstrook (bij meerdere werkgevers: jaaropgaven of loonstroken van elke werkgever);
 • Huurtoeslag: de huurbedragen van uw woning;
 • Kinderopvangtoeslag: een rekening of offerte van uw kinderopvanginstelling.

Uiteraard kunnen wij voorstellen dat u deze zaken niet zomaar bij de hand heeft bij het berekenen van uw huurtoeslag over 2017, maar toch wilt weten op welk bedrag u recht heeft. Geen probleem! Met ons handige stappenplan berekent u in 3 simpele stappen op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. En dat zonder allerlei ingewikkelde documenten en lijsten. Benieuwd? Ga snel naar het handige stappenplan!

You may also like
Huurtoeslag 2019
Huurtoeslag en de Belastingdienst